Portfolio

Deze nieuwe bewoners van de Van Vollenhovenlaan willen meer sfeer en samenhang in hun interieur. Ze sturen een video van hoe de flat eruit ziet. De afspraak is dat ik een paar uurtjes langskom om te sjouwen en te schuiven in het woon-, eetgedeelte.

Ik begin met de room divider, de open kast. Om een duidelijke afscheiding te maken tussen het woongedeelte en het eetgedeelte zetten we de room divider ertussen. Door de hoogte van de kast wordt het aan beide kanten interessanter aangezien je vanuit het eetgedeelte niet alles kan zien in het woongedeelte en vanuit het woongedeelte niet alles in het eetgedeelte. De boeken gaan eruit en de glazen erin. Dit is praktischer en het staat netter.

In het lage kastje onder de klok zetten we de boeken en er bovenop komen de opgezette fazant en een schaal voor de sleutels.

In het woongedeelte meerder kleine tafels met daarop planten. Om het geheel iets rustiger te zet ik ze bij elkaar naast de bank. Het ezeltje van leer is een hele leuke 'eye-catcher' die in het midden van de kamer mooi tot zijn recht komt.

Uiteraard wordt het met de planten en de ezel en de room-divider te vol voor de vloerlamp. Deze verhuist naar het raam.  Achter de lichtblauwe fauteuil, onder de neon-banaan, zet ik een tafeltje met wat planten die 'over' zijn. 

Boven de bank is het nog een beetje kaal. Maar gelukkig tovert de eigenaresse wat erfstukken tevoorschijn waar toevalligerwijs de kleuren van de bank en de kussens in voorkomen. Zodra er een boormachine is aangeschaft worden deze schilderijen opgehangen.

Tip voor de bewoners:

Een boekenkast of een aantal bijzondere boekenplanken voor naast de televisie. 

Een kleurtje op de muren geeft meer sfeer dan wit, zorgt voor meer eenheid en maakt je interieur nog persoonlijker.