top of page

PORTFOLIO
 

Flat in Utrecht

De bewoners van deze flat willen meer sfeer en samenhang in hun interieur. Voordat ik een dagdeel kom sjouwen en schuiven, krijg ik een filmpje van hoe de flat eruit ziet. 

De roomdivider zet ik tussen het eet- en zitgedeelte in. Dat is handig en zo lijkt de ruimte groter en interessanter omdat je door de overlappingen niet direct alles kunt overzien. De planten zet ik bij elkaar voor meer rust. Het houten kastje komt onder de klok met daarop een schaal voor de sleutels en de opgezette fazant als aandachtstrekker. De glazen gaan in de roomdivider, de boeken in het houten kastje. Een paar kleine tafels en spullen haal ik weg.

Tip: 

Gekleurde muren zijn sfeervol, ze trekken de boel bij elkaar en je schilderijen en platen steken er mooi tegen af. Een gevulde boekenkast geeft je interieur iets tijdloos en persoonlijks.

Slaapkamer in Oud-Beijerland

 

De bewoner van dit huis wil een etage lager gaan slapen. De opdracht is om van deze kleine logeerkamer een fijne slaapkamer te maken. Het behang dat ik voorstel is direct een succes. De bewoner kiest ervoor om er één wand mee te behangen. Vanwege de schaarse ruimte en voor de veiligheid adviseer ik halfronde nachtkastjes die tegen de muur bevestigd worden. De koperkleurige nachtlampen hebben de vorm van een tropisch blad. De Chinese offertafel doet hier prachtig dienst als make-up tafel en de ghost chair van Philip Stark zorgt voor een interessant contrast. De doorzichtigheid van de stoel houdt de ruimte luchtig en de plant in de hoek geeft de hardheid van de witte muur wat meer warmte. Het bed was al in het bezit van de bewoner. De strepen op het nieuwe dekbedovertrek van Auping  zorgen voor een speels contrast. Het gewone gordijn wordt vervangen door een rolgordijn. Het doet de kamer strakker en groter lijken. 

Boerderij in Piershil

 

Deze boerderij wordt bewoond door vier mannen en één vrouw. De woonkamer is vierkant. Nieuwe meubelen moeten nog even op zich laten wachten, maar een beetje gezelligheid en een vrouwelijke noot moeten mogelijk zijn. P. zegt het bloemenbehang al helemaal zat te zijn, maar ik denk dat dat komt omdat er niets tegenaan staat. Ook een wand die behangen is heeft aankleding nodig.

De landkaart verwissel ik met een stuk kunst dat in de keuken hangt. De lamp naast de houtkachel verplaats ik naar het stukje dat behangen is. Daar heeft hij gelijk een functie. De twee sofa's zet ik tegenover elkaar. De paarse fauteuils zet ik schuin bij elkaar met een tafeltje ertussen. De salontafel blijft, maar wordt leeggeruimd en gedecoreerd. Ik adviseer uit te kijken naar een ronde tafel van glas om alles wat minder hoekig en luchtiger te maken. 

bottom of page