top of page

Alidad is more, less is a bore.

Bijgewerkt op: 12 sep. 2022Wat krijgen me nou? Wat is dat voor interieur? Dit beantwoordt toch totaal niet aan de algemene sobere Nederlandse doemaargewoondandoejealgekgenoeg smaak?


Ik ben Helen Schoffelmeer van Villa vol Stijl. Ik ben interieurstyliste en wil je via dit blog kennis laten maken met verschillende interieurstylisten die ik bewonder en door wie ik me graag laat inspireren.


Deze kamer is gecreëerd door de Britse interieurontwerper Alidad www.alidad.com. Je kunt het maximalistisch noemen, overdadig misschien of zelfs pompeus, maar ik vind deze huiskamer vooral heel uitnodigend. Wat zou ik graag op die gele fluwelen bank ploffen. Mijn hoofd gevleid op een luxueus kussen, een bijzettafeltje voor mijn thee en een lamp zodat ik mijn ogen niet bederf, voldoende boeken binnen handbereik en een zuiver wollen tapijt voor het geval ik mijn voeten op de vloer wil zetten om een stuk fruit van de schaal op de salontafel te pakken. Persoonlijk heb ik liever een bonbon in plaats van een abrikoos, maar dat doet er nu niet toe. En dan lig ik daar en ik verveel me geen moment want op iedere vijf centimeter is iets bijzonders te ontdekken.


Alidad ontwerpt voornamelijk voor de rijken, maar gelukkig kan ik via YouTube, tijdschriften en boeken lekker meegenieten van zijn ideeën. Hij inspireert me met zijn gebruik van weldadige stoffen, comfortabele meubelen, de overvloed aan mooie spullen, de vele lagen die hij aanbrengt in een interieur, de verzadigde kleuren en zijn lef om verder te gaan daar waar een ander zou stoppen.


Alidad's tip:

Door overdadig te decoreren creëer je lagen in je interieur. Het maakt je ruimte interessanter en huiselijker. Wees niet bang om teveel te doen, de meeste mensen decoreren juist te weinig. Je hoeft niet net als Aldidad tot het uiterste te gaan, maar probeer eens driekwart van je kamer stylen. Je zult versteld staan van het resultaat.


Ben je geïnspireerd en wil je een comfortabel en kleurrijk hoekje maken à la Alidad, maar dan toch een tikkeltje moderner? Dan heb ik hier een paar mooie alternatieven. De verhoudingen kloppen niet helemaal, maar daar kun je vast wel doorheen kijken :


Fauteuil Doris met footstool: Made.com

tafel met cementen afwerking: Zara.home.nl

Kussen: Missoni, via de Bijenkorf.nl

Lampenkap Jackie Fuchsia: palais.com

David wandornament: HKliving.com
69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page