top of page

Een kamer vol karakter


 

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en stijlvol 2024 toe. Laten we dat laatste vooral niet vergeten, want stijl aan je outfit en in je interieur geeft het leven zoveel mee sjeu.

 

Inmiddels is het de derde dag van januari. De meeste mensen hebben de pest aan januari. Niet alleen omdat ze proberen het een poosje zonder wijn te stellen, maar omdat het zo’n maand is waarin weinig gebeurt en het weer niet uitnodigt om naar buiten te gaan. Men zit binnen en wacht tot het droog en licht is en dat allemaal zonder alcohol of nicotine.

 

Stel dat je ook nog eens in een ongezellige ruimte bivakkeert. Dan is het begrijpelijk dat je snakt naar het voorjaar.


Je kunt deze saaie maanden natuurlijk ook gebruiken om je woning van meer stijl te voorzien. Hier een paar eenvoudige tips waar je niet eerst de loterij voor had hoeven te winnen:

 

 
  • Zet meer neer en hang meer op. Een leeg interieur is zelden of nooit warm en uitnodigend. Kijk op zolder wat je nog hebt en loop eens iets vaker door een kringloop. Als je nieuw koopt, schaf dan niet alles in één en dezelfde winkel aan, anders lijkt het net alsof je in een showroom woont. En, nee, de kamer lijkt niet kleiner door al die spullen. Het tegenovergestelde is waar want overlappingen creëren diepte. Kijk maar naar het schilderij door Seurat, hierboven afgebeeld.

  • Probeer eens van je kleurenplan af te wijken. Je zult verrast staan hoe interessant en uniek je huis ervan wordt. 

 
  • Maak een mix van grote en kleine, gladde en ruwe, hoge en lage voorwerpen, spullen met en zonder een patroon. Kortom, hoe meer contrasten, des temeer karakter.

Heb je geen tijd of inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Ik heb een hele mooie aanbieding voor je. Voor slechts € 175 kom ik een paar uurtjes bij je langs om je tafel, boekenkast of een 'hoekje' aan te pakken. Kijk op mijn website voor dit aanbod en andere mogelijkheden, of neem gewoon contact met me op.


Probeer vooral de lol in te zien van het leuker maken van je leefomgeving en geniet dan met volle teugen van het resultaat. Voor je het weet hoor je 's ochtends de vogeltjes weer zingen en roept de tuin om een onderhoudsbeurt!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page